Tuinmeubelen in 2021

Tuinmeubelen in 2021

9 juli 2021 Uit Door Quinten Reuten

Er is een enorm aanbod van tuinmeubelen en allerlei verschillende stijlen. Van modern design tot aan klassiek en van exotisch tot tijdloos. In dit artikel vertellen we je meer over de tuinmeubeltrends in 2021.

Natuurlijke materialen

Een van de tuinmeubeltrends voor 2021 is om gebruik te maken van natuurlijke materialen en kleuren. Zo zijn tuinmeubelen van bamboe erg populair, maar ook rotan tuinmeubelen zijn weer helemaal terug. De materialen lijken op elkaar, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Zo is bamboe wat lichter, omdat het hol is van binnen. Maar zowel bamboe als rotan zijn heel duurzaam en hebben ook een aangename en rustgevende uitstraling.

Kleurrijk

Een andere trend voor 2021 is de keuze voor kleurrijke tuinmeubelen. Pasteltinten zijn erg populair, kleuren zoals licht roze, lichtblauw of mintgroen. Je kunt kiezen voor een hele tuinset of  loungeset in deze kleur, maar als je dat net wat te ver vindt gaan kun je ook kiezen om accenten met die kleuren aan te brengen door te kiezen voor tuinmeubelen met een neutrale kleur in combinatie met gekleurde sierkussen en andere accessoires zoals een hangmat of parasol.

Zwarte tuinmeubelen

Wanneer je gekleurde tuinmeubels niet ziet zitten, kun je kiezen voor zwarte tuinmeubels. Ook deze zijn dit jaar weer erg in trek. Deze trend is binnenhuis begonnen, maar zet zich nu ook door naar de tuin. Bovendien is zwart een ideale kleur, aangezien het bijna overal bij past en tijdloos is.

Kunststof

Kuipstoelen van kunststof zijn al jarenlang populair, maar we zien tegenwoordig ook steeds meer andere tuinmeubelen gemaakt van kunststof. Van stoelen tot tafels en complete tuinsets. Kunststof tuinmeubelen hebben veel voordelen, ze zijn onderhoudsvrij, weerbestendig en in de meeste gevallen ook licht van gewicht.

Houten tuinmeubelen

Tenslotte kunnen ook houten tuinmeubelen niet ontbreken bij de tuinmeubeltrends van 2021. Hout is een tijdloos materiaal, waardoor houten tuinmeubelen eigenlijk altijd populair zijn. Het is bovendien een natuurlijk materiaal, waardoor het een rustgevende uitstraling heeft en sfeer brengt in je tuin. Bovendien zijn er vele soorten hout verkrijgbaar, waardoor er voor iedereen wel iets moois te vinden is. Van steigerhout tot teakhout en alles daar tussenin.