Vakantie zonder vliegen

Vakantie zonder vliegen

22 april 2020 0 Door Quinten Reuten

Genoeg redenen om je vakantie anders in te richten en na te denken over een vakantie zonder te vliegen. Zeker als je in Europa blijft, zijn er genoeg mogelijkheden om veel te zien in korte tijd, zonder dat je de helft van de tijd op het vliegveld doorbrengt. En daarbij is vliegen ook nog eens slecht voor het milieu.

Met de fiets

Ik geniet elke keer weer van de oprechte verbazing en de grote glimlach bij buitenlanders als ik een foto laat zien van een typisch Hollands tafereeltje: de fietsflat in Amsterdam; een moeder met kinderen voor- én achterop haar fiets en zeiknatte mensen die koste wat het kost met een open geklapte paraplu tegen de regen in fietsen. Wij Hollanders zijn nou eenmaal gek op fietsen. Zo kun je ook op fietsvakantie in eigen land. Huur bijvoorbeeld een kampeerplek Zeeland of ga voor een seizoenplaats camping Zeeland en trek vanuit daar eropuit met de fiets.

Wallonië

Hier kan je lekker genieten van de landschappen die Vincent van Gogh schilderde. De prachtige, kleine stadjes met hun gezellige pleinen en terrassen. In Duitsland kan je genieten van de heuvelachtige omgeving van het Zwarte Woud. Op de fiets kom je lang niet zo ver als in het vliegtuig. Maar in de grotere steden ben je juist superflexibel en kun je gaan en staan waar je wilt. Wil je toch lange afstanden afleggen? In Europa kan je fiets gewoon mee in de trein. Minder uitstoot en meer genieten en ook nog eens goed voor je gezondheid: win-win!

Pak de trein

Interrailen is te gek! Je kan kiezen voor een uitgebreide rondreis door Europa of voor een rondreisticket voor 1 land. Met meer dan 40.000 bestemmingen in 30 landen is er keuze genoeg. Neem de tijd en geniet van je vrijheid! Net als in de rest van de wereld geldt: in het openbaar vervoer ontmoet je de lokale bewoners en maak je makkelijk een praatje.

Met de auto

Portugal heeft een rijke historie in de steden, uitgestrekte landschappen in het binnenland, heerlijk eten en relaxen aan het strand in de Algarve. Een auto huren is makkelijk en goedkoop! Vanuit Lissabon is het maar een paar uur rijden naar jouw relaxdagen aan het strand. Maar neem vooral de tijd. Het is echt de moeite waard.