Van chaos naar overzicht: zo zet je jouw magazijn op orde met magazijnstellingen

Van chaos naar overzicht: zo zet je jouw magazijn op orde met magazijnstellingen

30 maart 2023 Uit Door Quinten Reuten

Een geordend magazijn is de sleutel tot het succes van een bedrijf. Wanneer het magazijn niet goed georganiseerd is, kan dit leiden tot inefficiëntie, tijdverspilling en frustratie voor werknemers. In deze blogpost bespreken we hoe magazijnstellingen kunnen helpen bij het op orde brengen van een magazijn en de voordelen die dit met zich meebrengt. Daarnaast gaan we in op de problemen die kunnen ontstaan wanneer een magazijn rommelig is en niet goed georganiseerd.

De voordelen van het gebruik van magazijnstellingen

Magazijnstellingen zijn er in allerlei soorten en maten, van palletstellingen tot legbordstellingen en van draagarmstellingen tot inrijstellingen. Het gebruik van magazijnstellingen biedt verschillende voordelen voor bedrijven met een magazijn. 

Een van de belangrijkste voordelen is dat het helpt bij het creëren van meer ruimte in het magazijn, wat leidt tot een betere organisatie van goederen. Daarnaast zorgen magazijnstellingen voor een efficiëntere opslag en meer overzichtelijkheid, wat de productiviteit en het werkplezier van werknemers ten goede komt. Ook kunnen magazijnstellingen zorgen voor meer veiligheid op de werkvloer, doordat ze het risico op ongelukken en schade aan goederen verminderen.

Tips voor het efficiënt opzetten van magazijnstellingen

Om optimaal gebruik te maken van magazijnstellingen, is het belangrijk om deze zo efficiënt mogelijk op te zetten. Hieronder vind je enkele praktische tips om dit te bereiken en de efficiëntie te behouden:

  • Bepaal welke goederen het meest worden gebruikt en zet deze op ooghoogte, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn.
  • Maak gebruik van labels en kleurcodes om de verschillende producten en opslaggebieden te onderscheiden.
  • Zorg ervoor dat de gangpaden breed genoeg zijn voor de heftrucks en andere apparatuur om te manoeuvreren.
  • Zorg voor een goede belastingverdeling op de stellingen om instorting te voorkomen.
  • Plaats de zwaarste objecten op de laagste planken om te voorkomen dat de stellingen omvallen.
  • Onderhoud de stellingen regelmatig om de efficiëntie te behouden en mogelijke veiligheidsrisico’s te verminderen.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw magazijn efficiënt wordt ingericht en goed georganiseerd blijft.

Ga voor magazijnstellingen via Multi Ratio

Als je je magazijn efficiënter en georganiseerder wilt maken, zijn magazijnstellingen van cruciaal belang. Het is belangrijk om deze stellingen regelmatig te onderhouden om de efficiëntie te behouden en de veiligheid te waarborgen. Bij www.multiratio.nl ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar hoogwaardige magazijnstellingen. Het assortiment omvat diverse soorten stellingen, waaronder palletstellingen, legbordstellingen, draagarmstellingen en bandenstellingen. Kies voor Multi Ratio en zorg ervoor dat jouw magazijn optimaal georganiseerd en efficiënt blijft functioneren.