Verschil tussen roestvrijstalen buis en pijp

Verschil tussen roestvrijstalen buis en pijp

9 maart 2022 Uit Door Quinten Reuten

Een RVS buis bestellen zonder hun verschillen met pijpen te kennen word door veel mensen gedaan. Het is een beetje raar om te vragen, maar weet je wat wat is? Kun je pijpen van buizen onderscheiden? Voor gewone mensen lijken pijpen en buizen misschien één ding. je moet echter weten dat ze dat niet zijn. Je kunt deze twee termen ook door elkaar gebruiken. Een manier om elkaar van elkaar te onderscheiden, is door naar hun toepassingen te kijken. Ben je benieuwd wat hen anders maakt? Blijf lezen tot het einde!

 

Kenmerken verschillen

Veel winkels zoals metaalcenter.nl bieden zowel buizen als pijpen aan. Om te voorkomen dat u het verkeerde artikel koopt, moet je weten wat pijp en wat is een buis. Het eerste kenmerk is hun vorm. Merk op dat een pijp rond is, terwijl buizen rechthoekig en rond kunnen zijn. Het volgende is de meting. Een buis richt zich op buitendiameter en wanddikte. Het telescopische vermogen is ook een ander kenmerk. Je kunt buizen uit elkaar schuiven en je kunt ze in verschillende toepassingen gebruiken. Je kunt het zelfs in verschillende stukken materiaal transformeren. Vergeet niet dat stijfheid ook een groot probleem is. De pijp is te stijf en je kunt hem niet vormen zonder het gebruik van speciale apparatuur. Daarnaast kunnen buizen verschillende vormen hebben.

 

Toepassingsverschillen

Het onderscheiden van deze twee moet ook in toepassingen worden bekeken. Het klinkt misschien vreemd, maar buizen kunnen worden gebruikt in toepassingen zoals medische apparaten. Die materialen die een exacte buitendiameter vereisen, hebben buizen nodig. Ondertussen kunnen pijpen worden gebruikt voor het overbrengen van vloeistof of gassen. Daarom is het essentieel om te leren over zijn capaciteit. Wees niet verward over de toepassing van buizen en pijpen. Als er een gemeenschappelijke noemer is tussen de twee, is het het feit dat ze in elke branche kunnen worden gebruikt. Je kunt het gebruiken in industriële, energie- en medische gebieden.