Verschillende smaken hakhoning

Verschillende smaken hakhoning

31 juli 2021 Uit Door Quinten Reuten

Hakhoning is een middeleeuws medicijn dat vanuit Frankrijk naar Nederland is gereisd. Het is een mix van honing, water, kruiden, suiker en glucosestroop als bindmiddel. Je kunt hakhoning in veel snoep- en honing winkels kopen, maar ook je kunt ook hakhoning bestellen online bij bijvoorbeeld hakhoning.shop.  Hakhoning kun je in warme dranken zoals thee en honing doen, maar ook in water. Je kunt er ook los op sabbelen als een soort snoepje. Het is een eeuwenoud medicijn en het helpt nog steeds tegen verlichting van verkoudheidklachten, griepklachten en keelontsteking. Er zijn verschillende smaken van hakhoning te koop, bijvoorbeeld in de hakhoning.shop.

Fruitachtige soorten hakhoning

Er zijn veel verschillende smaken hakhoning te bestellen. Als je bijvoorbeeld van zoete en fruitachtige smaken houdt, dan kun je de sinaasappel of citroen hakhoning bestellen. Deze smaken zijn lekker zoet en fruitachtig en dus vooral lekker als snoepje. Dit is ook vaak een favoriet die in de smaak valt bij kinderen.

Kruidige hakhoning

Als je toch van een meer kruidige smaak houdt, dan kun je gaan voor de hakhoning met smaak anijs of hakhoning met smaak eucalyptus. Deze smaken zijn heerlijk kruidig, maar zijn wel apart. Je moet er echt van houden dus. Het geeft je wel gelijk een frisse adem en je kan er een lekker smaakje mee aan je thee of koffie geven.

De beste hakhoning smaak voor als je griepklachten hebt

Als je last hebt van verkoudheid of griep, dan is een hakhoning met de smaak menthol het beste. De menthol smaak maak je luchtwegen vrij en zorgt ervoor dat je hoofd en neus niet meer verstopt zullen zitten. Doe het in je thee of water en dan merk je al snel verschil na het drinken. Ook erop sabbelen zal goed helpen bij keelklachten. Daarnaast helpt de menthol zelfs tegen klachten door je hooikoorts. Dan eet je een lekker snoepje en voel je je beter tegelijkertijd.