Voor wie is een traplift geschikt

Voor wie is een traplift geschikt

27 januari 2022 Uit Door Quinten Reuten

Als mindervalide kan het aantrekkelijk zijn om voor langere tijd thuis te blijven wonen. Zorgcentra is momenteel immers erg duur. Het is echter mogelijk dat de woning beschikt over meerdere verdiepingen. Voor een mindervalide is het een grote uitdaging om de andere verdiepingen te bereiken zonder hulp.

Daarbij is het begrijpelijk dat de andere inwonenden niet altijd thuis of bereid zullen zijn om de mindervalide te helpen bij het bereiken van de andere verdiepingen. Om het betreden van de andere verdiepingen voor mindervalide mogelijk te maken zonder hulp is een traplift ideaal.

Wat is een traplift?

Een traplift is een hulpmiddel voor in huis, waardoor het mogelijk is om op een veilige wijze andere verdiepingen te bereiken. Het hulpmiddel zal in het trapgat worden geïnstalleerd aan een rails. De stoel zal via de rails richting de volgende verdieping bewegen, waardoor de mindervalide zonder moeite de andere verdiepingen kan betreden. 

Voor wie is een traplift bestemd?

In dit artikel nemen wij mindervalide als voorbeeld, maar in praktijk is de traplift bruikbaar voor meerdere personen. Indien een persoon moeite heeft met het belopen van een trap, kan de traplift de ideale oplossing bieden. Daarbij is het mogelijk dat een persoon, door medische redenen of ouderdom, niet meer in staat is om de trap veilig te belopen. Ook in dit geval kan een traplift prettig zijn. Iedereen die moeite heeft met het belopen van een trap, kan profiteren van een traplift. Voor deze groepen is het mogelijk om een standaard type traplift aan te schaffen. Voor slechtzineden of mensen met obesitas bestaan er ook speciale trapliften verkrijgbaar: http://trapliftenvergelijken.nl/