Voorkom deze fouten tijdens de badkamerrenovatie!

Voorkom deze fouten tijdens de badkamerrenovatie!

30 april 2020 0 Door Quinten Reuten

We kunnen allemaal genieten van een nieuwe badkamer. Zolang alles maar volgens plan gaat natuurlijk, want anders kan het een lastige klus worden. Om na de renovatie zo lang mogelijk te kunnen genieten van de badkamer moeten er juiste keuzes gemaakt worden. Om u alvast voor te bereiden hebben we de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet.

Voorbereiding

Voordat je kan beginnen aan het renoveren van de badkamer is het verstandig om een planning te maken. Zorg ervoor dat de plannen voldoende uitgewerkt zijn en vergeet de details niet. Denk hierbij niet alleen aan de renovatie, maar ook aan de toekomst. De badkamer moet namelijk op praktisch werken. Door alle puntjes op de i te zetten weet u zeker dat u de badkamer krijgt die u wil.

Weinig bewegingsruimte

De planning is goed verlopen en de badkamer is klaar voor gebruik. Na een tijdje merkt u dat de bewegingsruimte toch te beperkt is. Dit is een veelvoorkomend probleem bij renovaties. De meeste mensen zijn ambitieus en zetten te veel in de badkamer. Zorg ervoor dat je tijdens de planning voldoende bewegingsruimte overhoudt. Je kunt het beste 60cm voor elk meubel aanhouden. Hierdoor weet je zeker dat er genoeg ruimte is.

Verkeerde materialen gebruikt

Glimmende en gepolijste tegels zien er mooi uit, maar zijn niet echt praktisch in een badkamer. Dit materiaal wordt namelijk snel glad als het nat is. In een badkamer wordt de vloer al snel nat en daarom kan het gevaarlijk zijn om voor dit materiaal te gaan. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste verf en lijm te gebruiken. Deze moeten goed tegen vocht kunnen.

Opbergruimte vergeten

De badkamer is eindelijk klaar voor gebruik en je wilt de badhanddoeken en overige spullen gaan opbergen in de badkamer. Dan kom je erachter dat er helemaal geen plek is voor je spullen. Tijdens het maken van de planning denken we vooral aan de belangrijke dingen, zoals een douche, spiegel, wastafel, etc. Zorg ervoor dat je ook een plek maakt om je spullen op te bergen. Bedenk goed waar je de meubels wilt plaatsen en hoe je dit efficiƫnt en praktisch gaat plaatsen.