Voorkom het kauwen op een hondenluik

Voorkom het kauwen op een hondenluik

29 mei 2020 0 Door Quinten Reuten

Stel je voor: je hebt weken besteed aan het selecteren van een huisdierluik voor je huis – het kiezen van het juiste merk, het meten van je huisdier – de hele mik mak. Je hebt eindelijk de perfecte deur geïnstalleerd om een ​​paar dagen later thuis te komen naar de gloednieuwe hondenklep die aan stukken is gekauwd! We zijn hier om je alle tips en trucs te geven als het gaat om het voorkomen van kauwen op de flap.

Voor een hond die op alles kauwt, kan een hondenluik eruit zien als een ander kauwspeeltje. We zijn hier om te helpen met enkele suggesties voor huisdierluiken voor honden die graag op alles kauwen. Maar laten we eerst een paar redenen bekijken waarom uw hond op de flap kauwt:

Verveling: hoewel een huisdierluik een geweldige manier is om uw hond te laten komen en gaan wanneer ze willen, is het geen vervanging voor regelmatige lichaamsbeweging. Zorg er dus voor dat uw hond veel wandelingen maakt! Bekijk hoe u de levensstijl van uw huisdier aantrekkelijk kunt houden.

Aandacht zoeken: Sommige honden doen er alles aan om de aandacht van hun eigenaar te trekken! Dit is vaak een groter probleem bij puppy’s die nog niet volledig zijn opgeleid. Als dit gedrag met de leeftijd niet verbetert, kunt u overwegen om hulp te zoeken bij een hondengedragsdeskundige.

Verlatingsangst: een hond die lijdt aan verlatingsangst zal vaak destructief gedrag vertonen, zoals het kauwen van meubels (of de deur van het huisdier!) Terwijl u weg bent. Hier zijn enkele tips om uw huisdier te helpen omgaan met verlatingsangst.

Het maakt niet uit wat ervoor zorgt dat uw hond kwijlt over die dure huisdierdeurklep, hier zijn enkele tips om te voorkomen dat een hond op de huisdierdeurklep kauwt:

Tip # 1: Bitter Apple Spray. Hondenluikmateriaal smaakt waarschijnlijk niet lekker om mee te beginnen, maar je kunt het nog erger maken! Probeer een beetje bittere appelspray op de flap te sproeien om het minder smakelijk te maken voor uw hond. We raden Grannick’s Bitter Apple Spray aan.

Tip # 2: geef ze veel speelgoed! Als je je hond veel en veel speelgoed geeft om ze bezig te houden, kunnen ze worden afgeleid van de taaie huisdierluik. Als je merkt dat je pup op de flap kauwt, probeer hem dan zijn favoriete speeltje aan te bieden als afleiding.

Tip # 3: Correct kauwgedrag op het juiste moment wanneer het gebeurt. Gebruik verbale correctie alleen wanneer u uw hond op heterdaad betrapt. Hoe gefrustreerd je ook bent als je thuiskomt bij een huisdierluik in plastic flarden op de vloer, je hond zal niet begrijpen waarom je schreeuwt als het achteraf is. Als je merkt dat ze kauwen, probeer dan het gedrag te onderbreken met een hard geluid of sproeiend water uit een spuitfles in hun richting.

 

Aan het eind van de dag houden sommige honden ervan zo veel te kauwen dat niets hen ervan weerhoudt om op de deur van het huisdier te kauwen. Als uw hond naar plastic hunkert, kan een gewone deurluik voor huisdieren de snee misschien niet maken.

De meeste huisdierluiken zijn gemaakt van flexibel plastic, dat er voor uw hond heel erg uit kan zien en aanvoelen als een gloednieuw kauwspeeltje. Voor een volledig “Chew-Proof” hondenluik heeft u een huisdierluik met harde klep nodig. We hebben hieronder enkele aanbevelingen voor huisdierluiken vermeld.