Waar hang je de thermostaat op?

Waar hang je de thermostaat op?

25 maart 2021 Uit Door Quinten Reuten

De thermostaat wordt natuurlijk gebruikt om de warmte in huis te regelen. De thermostaat verwarmt je huis tot de ingestelde temperatuur en zet vervolgens de verwarming uit. Maar maakt het ook uit waar je de thermostaat ophangt? Ik leg je uit waar je de thermostaat het beste kunt ophangen en waarom de positie erg belangrijk is voor je elektriciteitsrekening.

 

Factoren die de temperatuurmeting beïnvloeden

 

zonlicht

Als de thermostaat in direct zonlicht staat, kan dit ervoor zorgen dat de gemeten temperatuur hoger is dan hij in werkelijkheid is. Hierdoor ga je onbewust meer opwarmen als de thermostaat op een vaste temperatuur staat.

Positie

De temperatuur stijgt op en daarom is het altijd warmer in het bovenste deel van de kamer in vergelijking met het onderste deel van de kamer. Als u de thermostaat boven in de kamer hangt, kan dit een hogere meettemperatuur tot gevolg hebben. Als je de thermostaat te laag ophangt, zal dit resulteren in een te lage temperatuur en bestaat de kans dat je teveel opwarmt omdat de thermostaat automatisch aan gaat.

 

Warmte

Vaak zie je thermostaten naast een kachel hangen, hierdoor meet je automatisch een te hoge temperatuur. Hierbij wordt het aangeraden om de thermostaat minimaal 50cm van de verwarming te hangen.

 

Waar hang ik de thermostaat op?

Zorgt ervoor dat de thermostaat op een neutrale plek in huis wordt opgehangen, bij voorkeur op ooghoogte. Hiernaast moet de thermostaat minimaal 50cm van ramen, verwarming en deuren worden opgehangen. Hiernaast is de thermostaat makkelijker te bedienen op ooghoogte in vergelijking met de onderkant van de kamer.

 

Waar een thermostaat kopen

Veel thermostaten zijn online te vinden, de online verwarmingswinkel is een van de bekende leveranciers van hoogwaardige thermostaten. Het bedrijf biedt een breed scala aan thermostaten in verschillende uitvoeringen en van verschillende merken. Bestel je thermostaat vandaag nog!