Waar je aan moet denken bij het starten van een webshop

Waar je aan moet denken bij het starten van een webshop

14 juni 2021 Uit Door Quinten Reuten

Het opzetten van een online winkel is belachelijk eenvoudig. Serieus, als iemand je duizenden euro’s probeert te laten betalen voor het klaarzetten van je webshop, geef ze dan maar gewoon een klap. Het moeilijkste is om ervoor te zorgen dat zoekmachines om jouw website geven, ervoor zorgen dat klanten daadwerkelijk iets kopen en ervoor zorgen dat ze weer terugkomen. Maar het starten van de webshop zelf? Nee, dat is niet zo moeilijk. Hier zijn een aantal dingen die je moet doen of overwegen bij het starten van jouw eigen online winkel.

Kies je systeem zorgvuldig

Blijf uit de buurt van gespecialiseerde maatwerksystemen en kies er een die populair is. Deze worden vaak goed ondersteund, hebben een goede community en produceren verbluffende winkels. Kijk bijvoorbeeld eens naar WordPress voor je website, of gebruik Shopify.

Naast het systeem van je website, wil je ook gebruik maken van business central. Dit bevat alles wat je als mkb’er nodig hebt. Denk aan de standaard apps van microsoft dynamics, zoals Excel, Outlook en Word, maar het helpt ook bij het doen van je boekhouding, inkoop en verkoop, voorraadbeheer, projecten en CRM.

Blijf optimaliseren

Een pagina die langzaam laad betekent verlies van klanten. Als je een winkel hebt opgezet met WordPress of een ander systeem, is het essentieel dat je de laadsnelheid blijft optimaliseren zodat je geen klanten verliest.

Bekijk je concurrentie

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor een webshop, maar voor elke website. Type een belangrijk zoekwoord voor jouw website in op Google en vergelijk de resultaten. Als de pagina’s slecht zijn ontworpen en verouderd zijn, gefeliciteerd – je hebt een goede kans om in die niche te verkopen, maar je moet toch gaan bedenken hoe je beter kunt zijn dan de rest.

Als ze prachtig zijn ontworpen en het duidelijk goed doen, denk er dan lang over na of je echt met ze kunt concurreren. Wat kun jij bieden dat zij niet kunnen?