Waar kan ik mijn vriendin nu echt mee verrassen?

Waar kan ik mijn vriendin nu echt mee verrassen?

27 november 2020 Uit Door Quinten Reuten

Afhankelijk van hoelang je elkaar nu kent en weet waarmee je je vriendin kunt verrassen doet een flesje wijn het in de meeste gevallen heel goed. De feestdagen staan weer voor de deur en je wilt haar verrassen, maar wat is dan een goede wijn? Een echte aanrader is de Tarani wijn afkomstig uit Frankrijk.

Zelf geen wijndrinker?

Ik drink zelf geen wijn, wat nu? Geen enkel probleem! Hoe romantisch is het dat een man met een goede wijn aankomt zetten, dat hij zelf niet drinkt. Dat geeft een signaal van moeite steken in iets waar die zelf geen verstand van heeft. Uiteraard is smaak altijd iets persoonlijks, maar je best doen loont zich nog veel meer.

Wat is dan haar favoriete wijn?

Oké leuk hoor ik je denken. Maar welke wijn moet ik dan hebben? Ga eerst na wat de gelegenheid is. Wil je haar een wijn aanbieden tijdens een romantisch etentje voor 2? Of wil je juist gezellig na borrelen? Indien je weet dat zij altijd één en dezelfde wijn drinkt van hetzelfde merk en je vooral met niets anders aan moet komen, is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Indien zij wel van wijn houdt, maar niet echt een uitgesproken voorkeur heeft, kun je haar leuk verrassen.

Welk gerecht bij welke wijn?

Ga je nu voor een vis gerecht? Of gaat het om een gerecht met rood vlees? In het laatste geval past een rode wijn erg goed. Bij visgerechten is een witte wijn geschikt. Meestal is de combinatie van visvetten met de tannines van rode wijn geen goede combinatie, want dit zorgt voor een metaalachtige smaak. Informeer bij uw slijter welk gerecht u wilt maken om zo het beste advies van de juiste wijn te krijgen. Uiteraard is hierover online ook steeds meer bekend.