Waar moet ik rekening mee houden bij een autoverzekering?

Waar moet ik rekening mee houden bij een autoverzekering?

5 juni 2020 0 Door Quinten Reuten

Wanneer je een nieuwe bolide hebt aangeschaft, is het belangrijk dat je een verzekering afsluit die bij jouw en bij jouw auto past. Er is op het internet veel informatie te vinden over het afsluiten van autoverzekeringen en daarom bestaat de kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel zal ik je een aantal handvaten geven om wegwijs te worden in de wereld van autoverzekeringen!

Waar heb ik behoefte aan?

Het is in eerste instantie belangrijk dat je voor jezelf bepaald waar je behoefte aan hebt. Het is belangrijk dat je je voor zaken verzekerd waarvan je de kosten zelf niet kunt betalen. Wanneer je auto gloednieuw is heb je andere behoeften dan wanneer je een tweedehands auto hebt gekocht. Bepaal dus eerst voor jezelf welke kosten je in een keer kunt betalen en welke niet. Het is ook raadzaam om op het internet autoverzekeringen te vergelijken met elkaar!

Welke verzekeringen zijn er?

In de autoverzekeringswereld zijn er een aantal verschillende soorten verzekeringen. Voor elke auto eigenaar is een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) verplicht. Een WA-verzekering dekt de schade die jij een ander toedient. Wanneer je nog iets meer dekking wilt, kun je kiezen voor een WA+ verzekering, daarbij zijn er nog een aantal andere zaken waarvoor je bent verzekerd, namelijk: diefstal, aanrijding met een dier en ruitschade. Wanneer je helemaal geen risico wilt lopen, kun je kiezen voor een Allrisk verzekering. Bij een Allrisk verzekering worden deze zaken nog extra gedekt: schade aan eigen auto en aanschafwaardegarantie.

Waar moet ik dit afsluiten?

Je kunt verzekeringen op veel verschillende plekken afsluiten. Vergelijk op het internet en daar kun je je keuze op baseren. Je zou er ook voor kunnen kiezen om je verzekeringen af te sluiten bij de instantie waar al je verzekeringen lopen.

Ik hoop dat bovenstaande informatie je een beetje meer wegwijs maakt in de wereld van autoverzekeringen.