Waarom je altijd originele velgen moet kopen!

Waarom je altijd originele velgen moet kopen!

16 juni 2020 0 Door Quinten Reuten

Het uiterlijk van je auto is belangrijk. Je wilt natuurlijk dat hij er netjes en schoon uitziet. Als er iets belangrijk is aan het uiterlijk van een auto, zijn het wel de velgen. Het is belangrijk om te kiezen voor originele banden en velgen die horen bij de auto. Hierdoor zorg je namelijk voor een kloppende kilometer en voorkom je dat de wielen tegen de binnenkant van de wielkas lopen. Daarnaast is het ook goed voor het uiterlijk van de auto. We hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

Kwaliteit

Replica velgen zijn vaak goedkoper dan de originele, maar originele velgen zijn vaak van hoge kwaliteit in tegenstelling tot replica velgen. De originele velgen zullen langer meegaan en hierdoor geniet je langer van je velgen. De kwaliteit van de velgen is zo goed, omdat er een heel ontwerpproces voorafgegaan. Bij replica velgen is dit vaak niet het geval.

Aansluiting

Het remvermogen en de ophanging van de auto zijn afhankelijk van een correcte aansluiting van de velgen. Er zijn diverse mogelijkheden om velgen die eigenlijk niet goed passen toch aan te kunnen sluiten op de auto. Dit is echter niet verstandig. Met originele velgen weet je zeker dat alles correct aansluit.

Waar moet je op letten?

Stel je voor: Je hebt al een paar jaar een BMW en de velgen zijn versleten. Als je nieuwe BMW 1 serie velgen gaat kopen is het belangrijm om op een aantal zaken te letten. Het is belangrijk dat de velgen recht zijn. Een rechte velg is een must. Het zorgt ervoor dat je niet de banden lek rijdt. Daarnaast kan een scheve velg ervoor zorgen dat je auto elke keer naar een kant trekt.  De velgen kun al niet meer recht zijn door stoeprand schade. Vooral als je tweedehands velgen gaat kopen is het belangrijk dat je hier goed op let.

Als je velgen online besteld hebt is het belangrijk om de verzending goed te controleren. Niet alleen is het belangrijk om de kosten te checken, maar ook de verpakking is ontzettend belangrijk. Zorg er altijd voor dat je de velgen goed controleert als ze binnen zijn gekomen.