Waarom je beter een hele kip kan kopen

Waarom je beter een hele kip kan kopen

24 december 2020 Uit Door Quinten Reuten

Bij Mega Food Stunter kan je hele kippen of hele parelhoentjes kopen. Zo’n groot voedselpakket kopen heeft veel voordelen. In deze blog wordt uitgelegd waarom je beter een hele kip kan kopen.  

Geld besparen 

Hele kippen zijn goedkoper dan bijvoorbeeld borstfilets, filets, dijen en vleugels apart kopen. Dus hoewel kuikenfilets meer tijd kosten, kunt u nog steeds veel geld besparen. Op Mega Food Stunter kan je wel 8 parelhoenders kopen voor maar €25,-. Ook kan je 20 maiskippen kopen voor €16. Dit is veel goedkoper dan alleen kipfilets halen in de supermarkt! 

Consuminderen 

Bijna 50% van alle kip die we elk jaar consumeren, is kipfilet. Natuurlijk moet je voor elk stuk kipfilet een hele kip slachten. Kipdelen die wij niet inkopen worden verwerkt in de vleesverwerkende industrie of geëxporteerd. Dit consumerende gedrag van ons zorgt ervoor dat er meer kippen geslacht worden dan nodig. Door hele kippen te kopen zal je dus consuminderen, wat beter is voor de maatschappij.  

Creativiteit  

Het kost wat tijd om de kip te ontleden, maar tijd investeren loont in geld besparen. Zeker als je creatief bent met de hele kip. Er zijn veel verschillende mogelijkheden met verschillende delen van de kip. Het dwingt je hierdoor creatief te zijn om alles te gebruiken. Bovendien heb je zo de lekkerste maaltijden en snacks. Denk aan je eigen marinade, geselecteerde kruiden of een heerlijk deeg.   

Extra ingrediënten

Creativiteit speelt ook een rol als je een kip tot het laatste bot wilt opgebruiken. Nogmaals, je kunt hier wat geld besparen door delen van de kip te gebruiken die je anders zou negeren. Van het karkas maak je bijvoorbeeld een krachtige kippenbouillon, die je vervolgens kunt gebruiken als onderdeel van je risotto.   

Het is biologischer 

Als wil toewerken naar een duurzamer leven, gebruik dan hele biologische kip in combinatie met andere producten. Biologisch vlees en gevogelte zijn vaak duurder als je ze in filets koopt, maar hele biologische kip kan een uitkomst zijn.