Waarom je moet kiezen voor een draadloos alarmsysteem

Waarom je moet kiezen voor een draadloos alarmsysteem

26 augustus 2020 Uit Door Quinten Reuten

In uw huis zijn veel dingen die u dierbaar zijn. Deze mensen en spullen wilt u zo goed mogelijk beschermen. Om te beschermen wat je dierbaar is, wil je een alarmsysteem dat het beste bij jouw woonsituatie en behoeften past. Waarom zou u bij uw keuze niet een draadloos alarmsysteem overwegen?

Bedrade en draadloze alarmsystemen

Een alarminstallatie beschermt tegen inbraak, brand en andere potentiĆ«le gevaren in huis. Dit gebeurt door op strategische punten in en om het huis detectoren te gebruiken die bepaalde risico’s kunnen detecteren. De melders communiceren met elkaar via het bedieningspaneel. In geval van nood ontvang je een melding en gaat er een alarm af. Zowel bedrade als draadloze huisalarmen werken op deze manier

Veel mensen denken dat een bedrade systeem betrouwbaarder is dan een draadloos systeem. Bijvoorbeeld omdat de radiogolven van het draadloze systeem kunnen worden geblokkeerd. Of omdat het draadloze systeem gemakkelijk te hacken of anderszins te saboteren is.

Gelukkig is dit niet het geval. De technologie is enorm geƫvolueerd en moderne alarmsystemen van hoge kwaliteit zijn erg moeilijk te verstoren en hebben zelfs veel voordelen ten opzichte van bekabelde systemen.

Wat kenmerkt een beveiligd draadloos inbraakalarmsysteem?

De componenten van het systeem zenden radiogolven met verschillende frequenties uit en gebruiken veilige protocollen. Hierdoor is de kans op een verstoring van de signalen klein. Daarnaast zijn de componenten voorzien van inbraakwerende mechanismen die beschermen tegen openen en losrukken.

De centrale unit is verbonden met het internetnetwerk en via het mobiele netwerk. Installaties die alleen een internetverbinding hebben, worden niet aanbevolen. De melder voert een permanente zelftest uit. Hij controleert constant de juistheid van het verzenden van signalen. U ontvangt een melding als er een probleem optreedt, zoals een lege batterij, verlies van radiosignaal of radiostoring. Bij alarmsystemen met een breek- en breekfunctie wordt de communicatie tussen de alarmcentrale en het alarmsysteem bewaakt. Zo is het alarm beveiligd tegen neutralisatie van het communicatiesysteem of stroomuitval.

Voordelen

Een draadloos alarmsysteem heeft een aantal voordelen. We hebben de drie grootste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Beperkte kosten: u bespaart veel geld. Er is namelijk geen groot bedradingswerk vereist.
  • Flexibele plaatsing en transport: U plaatst detectoren en andere onderdelen van het alarmsysteem waar u maar wilt. Ook verplaats je de detectoren gemakkelijk, bijvoorbeeld wanneer je het interieur verandert of verplaatst. Het bekabelde systeem is moelijker te verplaatsen en heeft meer plaatsingsbeperkingen.
  • Eenvoudig uit te breiden: u breidt uw inbraakalarmsysteem eenvoudig uit met meerdere melders of draadloze bewakingscamera’s. Leg het neer of installeer het, activeer het en u bent klaar. Het bekabelde systeem vereist aanzienlijk meer werk. Als u op zoek bent naar een nieuw bewakingscamera, dan raden wij een Somfy IP camera aan.