Waarom je vaker nieuwe dingen moet eten

Waarom je vaker nieuwe dingen moet eten

6 november 2020 Uit Door Quinten Reuten

Weet je echt wat je favoriete eten is?

Wat is je favoriete eten? Denk na over wat er in je hoofd opkomt als ik dat vraag. Is het iets waar je van houdt omdat je zo veel eten hebt geprobeerd en het tussen de rest opviel of is het iets waar je van houdt omdat het handig is en je het uit een klein aantal opties hebt gekozen? Hoe weet je dat het echt je favoriet is, tenzij je een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen hebt geprobeerd? Hoe kunt u een keuze maken als u kiest tussen bijna niets? Zou het niet verbazingwekkend zijn als u ontdekte dat er voedsel was waar u nog meer van genoot?

Je zou het niet weten tot je het probeert.

Sommige mensen verwerpen voedselidee├źn gewoon op basis van hun perceptie. Wees niet die persoon! Je doet alleen jezelf pijn. Probeer het eten en beslis dan of je het lekker vindt of niet. Ik ken persoonlijk een vriend die altijd gezichten zou trekken bij de naam sushi. Sushi! Ze heeft het zelfs nooit geprobeerd. Kun je je voorstellen dat je nooit sushi zult ervaren? Het is oneerlijk om veronderstellingen te maken over iets zonder het te proberen. Probeer het eten voordat je besluit dat het verboden is.

Proberen van nieuw voedsel is goed voor je gezondheid

Onderzoek suggereert dat variatie in je reguliere dieet belangrijk is. Als je nieuwe, gezonde voeding probeert, zul je meer positieve voeding voor je lichaam introduceren. Je krijgt de natuurlijke voordelen van voedingsmiddelen – fruit, groenten en granen, zonder afhankelijk te zijn van supplementen. Het verbetert ook uw immuunsysteem!

Ja zeggen tegen nieuwe dingen is goed.

Met alle negativiteit die er is, missen we vaak de goede kansen in ons leven. Als je ‘nee’ zegt tegen een nieuw gerecht, zeg je misschien gewoon ‘nee’ tegen je toekomstige ‘all-time’ favoriete gerecht, dat je gewoon weigerde te proberen omdat je het te druk had met hetzelfde oude voedsel dat je altijd eet.

Bij megafoodstunter kan je een voedselpakket kopen. Dit zijn pakketen met producten die anders afgeschreven zouden worden. Dit heeft niet met kwaliteit van het voedselpakket te maken, maar dit gaat om kleine afwijkingen. Hierdoor zijn de pakketten erg goedkoop. Er zijn ook verrassingspakketten hierdoor weet je niet van tevoren wat je gaat krijgen. Hierdoor zal je een hoop producten gaan proeven die je anders misschien nooit zelf zou kopen. Erg leuk dus!