Waarom scheren met scheerschuim zoveel beter is

Waarom scheren met scheerschuim zoveel beter is

2 juli 2021 Uit Door Quinten Reuten

Je kent het vast wel. Huidirritatie na het scheren. Stoppels die je dag verpesten door te jeuken. En uitslag op je gezicht omdat je vlug even je scheermes over je gezicht haalde onder de douche. En hoe deed je dit? Juist ja. Zonder scheerschuim. Laten we daar eens wat dieper op ingaan en je vertellen waarom scheren met scheerschuim zoveel beter is.

Testschuim

Voor deze blog hebben we een aantal soorten scheerschuim besteld bij The Alpha Man. Van een wat duurdere variant tot een iets goedkopere, maar nog zeker prima variant. Je wilt natuurlijk wel de verschillen tussen de resultaten weten. Want het ene scheerschuim is het andere niet. The Alpha man is een website die zich specialiseert in verzorging van voornamelijk het mannelijk lichaam. Van haar tot baard, van huid tot scheermessen. Je kan het zo gek niet bedenken. Je kan het er allemaal vinden. Vandaar ook dat we voor deze blog daar besteld hebben. Lets get started!

 

Een verzorgde look

Een van de voornaamste voordelen van het scheren met scheerschuim is de verzorgdere look en finish van je huid.

Weg zijn die stoppels die je over houdt als je zonder schuim scheert. En het aanvoelt alsof je beschuit over je gezicht haalt. Scheerschuim zorgt voor een gladdere scheerervaring en meer precisie tijdens het scheren. Waardoor je grondiger scheert en ook die lastige haartjes weg krijgt. Het eerste scheerschuim wat we getest hebben is FLOÏD Shaving Foam.

Deze variant kalmeert ook meteen de huid en zorgt voor een verzorgde look na het scheren. Het resultaat liegt er niet om. Een gladde verzorgde look is het resultaat. De andere variant is de Proraso Green Original. Ook deze net wat goedkopere scheerschuim doet goed zijn werk. Vol schuimend. Goed geleidend en het resultaat is ook goed te noemen. Dus daar is voordeel nummer 1 voor het scheren met scheerschuim voor je.

Geen irritatie en jeuk

Een ander groot voordeel van het scheren met scheerschuim is dat je je huid ook wat minder bezeert. Wat zorgt voor irritatie. Je kent het gevoel wel. Dat als je zonder scheerschuim scheert je als het ware je haren eruit trekt. In plaats van wegscheert. Dit is een aanslag op je huid en zorgt in veel gevallen voor irritatie. Ook roodheid is een veel voorkomend resultaat van scheren zonder scheerschuim. Net als jeuk. Beide geteste varianten scheerschuim hadden een resultaat zonder irritatie en huiduitslag of jeuk. Een voordeel van het scheren met scheerschuim is dat je zelf ook kiest wat voor variant je neemt. Meerdere soorten scheerschuim bevatten bijvoorbeeld Aloë Vera. Of kruidenextracten die zorgen voor minder irritatie. Erg handig als je een gevoelige huid hebt. Of door het weer een wat drogere huid. Zo kan je afhankelijk van je behoefte je scheerschuim bestellen.

Conclusie

De voordelen overwinnen de nadelen ruimschoots. Dus neem de tijd voor jezelf en je huid. Scheer met scheerschuim. Kom frisser en verzorgder voor de dag. Zonder jeuk en zonder roodheid of irritatie! 

Scheer ze!