Waarom vrouwen zo van chocolade houden

Waarom vrouwen zo van chocolade houden

5 januari 2021 Uit Door Quinten Reuten

De meeste vrouwen houden van chocolade en gelukkig zijn veel mannen daarvan op de hoogte. De een kan zo een hele reep per week op eten, terwijl de ander het bij een paar blokjes houdt. Maar de meeste vrouwen kunnen niet zonder chocolade. Dat is ook niet zo gek, want het is nou eenmaal superlekker. Wanneer je beperkt chocolade eet, is het ook nog eens gezond voor je lichaam. Hieronder vind je een aantal reden waarom vrouwen zo van chocolade houden.

Geluk hormoon

In cacao zit dopamine, een stofje die ervoor zorgt dat het geluk hormoon wordt aangemaakt. Wanneer er genoeg van deze superstof aanwezig is in je hersenen, voelt een vrouw zich blijer en gelukkiger. Het beste is dus om te kiezen voor een pure chocolade omdat dit een hoog cacaopercentage heeft. The only way is up!

Energie

Naast dopamine is cacao ook een bron van magnesium. De stof die vrouwen hard nodig hebben in hun lichaam, maar vaak wel te kort hebben. Magnesium zorgt ervoor dat je lekker veel energie hebt om met een goed gevoel de dag door te komen. Daarnaast houdt het je hersenen gezond en zorgt magnesium voor sterke spieren en een goede bloeddruk.

Genieten

Last but not least, een lekker stukje chocolade of Belgische pralines zorgen voor een ultiem genietmoment. Wanneer de kinderen op bed liggen en jullie eindelijk samen op de bank kunnen zitten na een lange werkdag, is niet lekkerder dan voeten omhoog, leuke film en lekker stukje chocolade. Bij Gust Royal vind je de lekkerste Belgische chocolade. Alle pralines zijn hand gemaakt en gemaakt van ambachtelijk Callebaut chocolade. Pralines kopen? Een doosje pralines is verkrijgbaar in drie formaten en gemakkelijk online te bestellen. De chocolade wordt razendsnel verzonden naar zowel Nederland als Belgiƫ.