Wanted: Echte mannen met hart voor de zorg

Wanted: Echte mannen met hart voor de zorg

8 maart 2021 Uit Door Quinten Reuten

Niet alleen nu met Corona, maar de komende jaren zijn er meer en meer mensen nodig in de zorg. En dat betekent dus ook: gezocht echte mannen met een zorghart. En dus misschien ook naar jou?

In de zorg werken is afwisselend: geen een dag is hetzelfde. In de zorg werk je ook op wisselende tijden, want de zorg stopt nooit. Met flexibele werktijden is de zorg goed te combineren met bijvoorbeeld een gezin. Of met een studie. En het is fijn en beter als er in een team een goede diversiteit is: jong, oud, geel, wit, zwart, vrouwen en mannen.

Werk je nu in een andere sector, dan vraagt dat misschien wel wat van jou. Feit is dat er ontzettend veel mensen nodig zijn in de zorg, voor zeker de komende 10 tot 20 jaar. Dus voor baanzekerheid zit je hier goed. En met alle onregelmatigheidstoeslagen (in de zorg krijg je toeslagen op je uurloon bij nachtdiensten en in het weekend) kun je zeker best leuk verdienen. Omdat er zoveel mensen nodig zijn, is het mogelijk om scholing te doen via de zorgorganisatie of via bijvoorbeeld het UWV. Er zijn ook verschillende E-learnings die je kunt doen. Zoek bijv. een E-learning zorg.

Maar hoe ontdek je nu of de zorg wat voor je kan zijn? Vraag eens rond bij vrienden en bekenden. De zorg is alles bij elkaar 1 van de grootste werkgevers in Nederland, dus je hebt vast mensen in je vriendenkring die al werken in de zorg. Vraag hen zeker hoe zij vinden dat dit bij jou past. En wat zijzelf positief en minder positief vinden aan hun job. Dat geeft je alvast een eerste indicatie.

Daarnaast kun je ook zelf alvast beginnen met het opdoen van deskundigheid via e-learning voor de zorg. Zo krijg je een beeld bij wat het werk inhoudt en wat je tegen kunt komen in de ouderenzorg. Want vaak hebben mensen best een beeld van ziekenhuiszorg, maar veel minder bij de ouderenzorg. Nieuwsgierig geworden? Kijk hier verder. En succes!