Wat een echte koffieliefhebber in huis moet hebben

Wat een echte koffieliefhebber in huis moet hebben

31 januari 2020 0 Door Quinten Reuten

Kan je niet meer zonder je koffie? Gaat je halve maand salaris naar die leuke koffietent van om de hoek? En heb je een hechtere band met je barista dan met je moeder? Treur niet langer, we gaan je helpen. Hier een aantal tips hoe je ervoor kan zorgen dat je zelf net zulke lekkere koffie kan maken als je barista. Is je moeder ook weer blij.

Goede koffiebonen

Om een lekker bakje koffie te maken is het belangrijk dat je goede koffie hebt. Dat betekent om te beginnen dat je koffie vers moet zijn. Zorg ervoor dat je de koffie luchtdicht bewaard. Vervolgens is het belangrijk dat je koffie kiest van een goede kwaliteit. Lavazza koffiebonen zijn een goede optie. Maar er zijn heel veel opties waar je uit kunt kiezen. Ga op zoek naar wat bij jou past en wat je lekker vindt. Check bijvoorbeeld wat voor koffiebonen ze gebruiken in je favoriete koffietentje.

Koffiezetapparaat

Een zak met koffie is nog niet dat lekkere bakkie pleur waar je naar uitkijkt. Hiervoor heb je nog een koffiezetapparaat voor nodig. Logisch en misschien heb je er ook wel al eentje. Maar hier nog wel een Gouden tip! Stof hem af, maak hem schoon en heel belangrijk ontkalk het apparaat. Dan is hij weer als nieuw. Een schone en ontkalkte koffiemachine maakt echt een verschil. Je koffie zal echt veel beter smaken.

De juiste melk

Je houdt ervan of niet maar hoe zorg je nou voor die fantastisch melkschuimlaag? Je hebt tegenwoordig apparaten, de zogenoemde melkopschuimers, die je al een heel eind op weg kunnen helpen. Toch blijft het belangrijk om de juiste melk te kiezen. Zo werkt volle melk echt het allerbeste om een goede cappuccino te maken. Drink je liever geen koemelk? Er zijn tegenwoordig genoeg plantaardige alternatieve. Het is daarmee wel heel belangrijk dat je de barista versie kiest. Anders heb je grote kans dat je melk niet zal opschuimen.

 

Heel veel succes met het maken van het lekkerste kopje koffie ooit en doe de groetjes aan je moeder.