Wat heeft dating met vissen te maken?

Wat heeft dating met vissen te maken?

11 mei 2020 0 Door Quinten Reuten

Je zou vissen kunnen beschouwen als een lange periode van verveling onderbroken door korte periodes van opwinding. Je zet je aas buiten, je ziet wat bijt, je vangt en laat het los, en vertrouwt dat er nog andere vissen in de zee zijn.

Daten

Als je ooit online dating hebt geprobeerd, weet je dat mensen rare profielfoto’s plaatsen. Sommige kerels poseren met auto’s, anderen geven de voorkeur aan teddyberen. Maar een nieuwe studie wees uit dat jongens die foto’s van zichzelf met vis posten, eigenlijk iets op het spoor zijn.

De studie, uitgevoerd door Fishbrain, analyseerde Tinder-foto’s die werden gebruikt door 18- tot 35-jarige mannen in Florida, en ontdekte dat maar liefst 22 procent poseert met een recent gevangen vis. Zesenveertig procent van de vrouwen zei dat ze mannen die met een vis poseren sexier vinden dan degenen die geen vis in hun foto’s hebben.

Op basis van deze studie kunnen we zeggen dat je je goed en netjes moet aankleden, zelfs op een hengelsportsessie. Dus als je gaat wintervissen, trek je beste warmtepak aan en geef je je mooiste glimlach. Als je gaat bellybootvissen, trek dan je mooiste waadpak aan en poseer met je mooiste vangsten.

Welke vis is het aantrekkelijkst?

Niet alle vissen zijn even indrukwekkend. Bijna 25 procent van de vrouwen vindt dat de Great Northern Tilefish de man ernaast het meest aantrekkelijk maakt, gevolgd door de Sailfish. Volgens Fishbrain verwijst een Sailfish naar atletiek, finess en vrijgevigheid. Foto’s met jonge karpers zorgde juist voor een afkeer. Misschien komt het door zijn kleine formaat of misschien vinden vrouwen het uiterlijk van een karper gewoon maar niks.

Aan de andere kant moet je je wel afvragen of een vrouw die aangetrokken voelt tot een visfoto, meer van de man houdt of zijn vis. Om welke reden dan ook, het is een interessante stof om erover na te denken.