Wat is een e-liquid en waar gebruik je dit voor?

Wat is een e-liquid en waar gebruik je dit voor?

11 november 2021 Uit Door Quinten Reuten

Voor alle rokers of gebruikers van elektronische sigaretten klinkt de term ‘e-liquid´ vast bekend in de oren. Een elektronische sigaret vul je natuurlijk met vloeistof dat vervolgens verhit wordt zodat je de damp hiervan kunt inademen. De vloeistof die je in de elektronische sigaret stopt wordt ook wel e-liquid genoemd. Andere benamingen voor deze vloeistof zijn e-vloeistof of e-juice. E-liquid is dus niets meer en niets minder dan de vloeistof voor een elektronische sigaret. Wil je weten wat e-liquid precies is, waar je dit voor gebruikt en wat de verschillende soorten zijn? Wij zetten het vandaag voor je op een rijtje.

Verschillende smaken en kenmerken

Net zoals de elektronische sigaretten zelf, kun je ook een heleboel verschillende e-liquids op de markt vinden. Elke vloeistof heeft zo zijn eigen kenmerken en het is vooral een kwestie van uitproberen wat jij het lekkerst vindt. Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak dus het is lastig te zeggen welke e-liquids aan te raden zijn, je zult dit echt zelf uit moeten proberen. Het grote voordeel van e-sigaretten en e-vloeistof is natuurlijk dat je zo eenvoudig eens van smaak sigaret kunt veranderen en ook gemakkelijk eens iets anders kunt proberen als je de standaard smaken beu bent.

Uitgebreid assortiment

Er is een uitgebreid assortiment te vinden aan e-vloeistoffen. Zo zit er altijd wel iets bij wat jij lekker vindt. Probeer er gerust een paar uit om zo achter jouw favoriet te komen. Ook kan het leuk zijn om zo af en toe eens van smaak te wisselen, zodat de smaken je blijven verrassen en je er niet op een gegeven moment gewend aan raakt. Je kunt e-vloeistoffen op bepaalde plekken in fysieke winkels krijgen, maar gemakkelijk is ook dat je dit op internet kunt bestellen bij bijvoorbeeld E-smokewinkel. Het assortiment is op internet natuurlijk een stukje groter waardoor je meer keuze hebt.