Wat is Ripple?

Wat is Ripple?

3 oktober 2020 Uit Door Quinten Reuten

Ripple is een bedrijf wat betalingsoplossingen maakt doormiddel van een cryptocurrency genaamd Ripple XRP. Ripple is opgericht in 2012 met als doel het betalingsverkeer tussen banken en financiële instellingen te stroomlijnen. Ripple wil directe waarde uitwisseling tussen partijen mogelijk maken met elke soort van waarde, euro’s, ponden, dollars, maar ook goud of airmiles. volgens ripple zouden hierdoor de wachttijden en transactiekosten die je nu bij de banken ervaart kunnen worden vermeden.

Bitcoin werkt vaak niet snel en wordt meestal niet direct ontvangen. Transacties via het Ripple netwek zijn direct en worden meteen gevalideerd en geaccepteerd. Ripple kan miljoenen transacties per minuut verwerken, hierdoor is het een uitstekend systeem voor de financiële sector. De transactiekosten van Ripple XRP zijn ook bijzonder laag, helemaal vergeleken met Bitcoin.

Ripple Koers

Voordat je gaat investeren in deze cryptocurrencie is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat de Ripple koers doet. Je wil natuurlijk niet om het verkeerde moment instappen en zal dus altijd naar de actuele Ripple koers moeten kijken. In 2017 beleefde Ripple zijn hoogte punt, de munt was toen €1.9901 waard. Kort daarna stortte de Ripple weer in en op 16-03-2019 was de munt nog €0.14090 waard. Het afgelopen jaar schommelde de munt tussen de €0.31 en de €0.12. De munt schommelt nu rond de €0.18 en €0.21, dit is ongeveer het gemiddelde als je over het afgelopen jaar kijkt. Het is dus geen slechte tijd om in te stappen maar ook niet bijzonder gunstig.

Ripple kopen

Waarom zou ik Ripple kopen? De meeste cryptocurrencies strijden tegen de banken. Ripple probeert juist met de banken samen te werken. Ripple XRP is dus een goede investering omdat dit betalingsysteem zich focust op het worden van de payment provider tussen de bank en de consument. Doordat zij dus met de bank werken in plaats van er tegen zou Ripple sneller in gebruik kunnen worden genomen dan andere cryptocurrencies. Ripple voldoet ook al aan alle reguleringen waardoor het elk moment door banken in gebruik kan worden genomen.