Wat kan een autogarage allemaal voor je doen?

Wat kan een autogarage allemaal voor je doen?

9 april 2021 Uit Door Quinten Reuten

Als je niet regelmatig bij een autogarage komt, pas net een auto hebt of nog op zoek bent naar een auto, ben je misschien nog niet op de hoogte van wat zij allemaal voor je kunnen doen. Vandaag bespreken we even wat praktische informatie, zodat jij helemaal op de hoogte bent.

Occasions

Bij een autogarage kun je vaak occasions kopen. Dit zijn tweedehandsauto’s die goed zijn opgeknapt en garantie hebben. Dit is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare maar betaalbare auto. Bij het kopen van een auto geven de verkopers ook goede adviezen en nuttige informatie over de auto’s. Als je op zoek bent naar een goede garage, kijk eens bij BMW almere.

Onderhoud

Een grote beurt, een kleine beurt of een specifieke reparatie. Dat kan allemaal bij de garage. Dit kun je het beste doen bij de garage waar je je auto hebt gekocht. Vaak geven garages goede garanties en kunnen ze je voordeliger weer op weg helpen. Goed onderhoud aan je auto is erg belangrijk zodat je zo lang mogelijk veilige kilometers kan maken met je geliefde voertuig. Daarom is het belangrijk om een goede garage uit te kiezen, die goed met je meedenkt, goede service geeft en hopelijk niet al te duur is.

APK

Hoe vaak je auto op APK-keuring moet komen hangt af van de leeftijd van de auto. Een nieuwe benzineauto mag vier jaar rondrijden tot deze APK gekeurd hoeft te worden. Daarna wordt deze periode wat ingekort naar om de twee jaar. Wanneer je auto ouder dan 8 jaar moet dit elk jaar. Een diesel moet na drie jaar voor het eerst gekeurd worden en mag daarna al elk jaar een APK-keuring ondergaan. Dit is erg belangrijk en wettelijk verplicht. Goed om te weten waar je terecht kunt dus.

Losse onderdelen

Ook de doe-het-zelver die graag zelf aan de auto sleutelt is welkom in de garage. Je kunt hier namelijk ook losse onderdelen bestellen. Een verkoper, monteur of magazijnmedewerker kan meteen goed meedenken over de onderdelen die je nodig hebt.