Wat kun je allemaal doen in een conferentiecentrum?

Wat kun je allemaal doen in een conferentiecentrum?

20 april 2021 Uit Door Quinten Reuten

Wat zijn de mogelijkheden van een conferentiecentrum? Denk daarbij aan de conferentiezalen, de breaks, maar ook aan hotelkamers, sportfaciliteiten en outdoor mogelijkheden. Check ook of het centrum voldoet aan alle Covid-19 maatregelen. Benieuwd naar de diversiteit van een conferentiecentrum? Lees dan hier verder.

Diversiteit aan zalen
Een conferentiecentrum kenmerkt zich door haar verscheidenheid aan conferentiezalen. Zalen voor grote plenaire bijeenkomsten en ook zalen voor kleinere groepen, zoals voor breakoutsessies, brainstormsessies en vergaderingen. Waarbij de door u gewenste opstelling mogelijk is en zalen met elkaar kunnen worden verbonden, zoals via live streaming.

Hybride events
Door de coronacrisis wint de hybride meeting snel terrein. Deze vorm van bijeenkomen brengt een conferentie op locatie en online participatie samen. In de huidige tijd geeft het u de mogelijkheid zakelijke meetings door te laten gaan in lijn met de actuele regels, zonder af te doen aan kwaliteit, inhoud en bereik. Check bij het conferentiecentrum welke verschillende vormen mogelijk zijn, zoals bijvoorbeeld dat de spreker online is en het publiek in de zaal zit. Of juist de spreker live en het publiek zowel online als offline. Ook kunnen meerdere vergaderzalen online met elkaar verbonden worden. Denk eens aan de afwisseling tussen een center stage en een backstage.

Hotel
Een conferentiecentrum met hotelkamers is ideaal wanneer u een meerdaagse conferentie organiseert. Kies voor een locatie met de hotelkamers in hetzelfde gebouw als de conferentiezalen. en voor comfort, zodat uw conferentie deelnemers na een enerverende dag kunnen genieten van de rust en energie kunnen opdoen voor de volgende conferentiedag. Kijk niet alleen naar de hotelkamers, maar ook naar de aanwezige sport- en wellness faciliteiten, zoals een zwembad, squashbaan of fitnessruimte.

Creëer uw eigen bubbel
De beste conferentiecentra zijn zo opgebouwd dat een deel van de locatie exclusief te huren is. Denk daarbij aan verschillende vleugels/units, die bestaan uit verschillende plenaire- en vergaderzalen. Met een aparte lounge en terras voor tijdens de pauzes en eigen hotelkamers, zodat uw deelnemers zich niet mengen met andere groepen. Met de meetingrooms en de hotelkamers in dezelfde vleugel creëert u uw eigen bubbel.

Geheel coronproof
In deze tijd is het van groot belang dat de locatie geheel volgens de RIVM richtlijnen is ingericht. De conferentiezalen worden goed geventileerd. Verse lucht, verwarmd en/of gekoeld, komt direct van buiten en wordt per zaal afgevoerd. Er vindt dus geen recirculatie van lucht plaats! Daarnaast zijn het dragen van mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes, extra protocollen voor reiniging en hygiëne ingevoerd, 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd en het conferentiecentrum heeft een aparte in- en uitgang. Check ook of op  locatie de mogelijkheid tot sneltesten een optie is.

Ga naar buiten
Kies een conferentiecentrum dat gelegen is in de natuur, op een landgoed of aan het water. Laat letterlijk een frisse wind waaien tijdens de conferentie. Buiten vergaderen geeft een boost aan de dag en brengt nieuwe inspiratie. Denk bijvoorbeeld aan een kringopstelling van boomstammen of aan een grote (picknick) tafel.