Wat kunnen we van de nieuwe PlayStation verwachten?

Wat kunnen we van de nieuwe PlayStation verwachten?

12 september 2019 0 Door Quinten Reuten

De PlayStation 4 werd in 2013 op de markt gebracht en is in die tussentijd 91,6 miljoen keer verkocht. Je kan gerust zeggen dat de PS4 een daverend succes was die de concurrentiestrijd met de XBOX One (+/- 40 miljoen keer verkocht) ruimschoots heeft gewonnen. Ondanks alle successen zal de 7e generatie console in februari 2020 vervangen worden door de PlayStation 5.

Tijd voor de volgende generatie

Februari 2020 is al heel dichtbij en er is slechts een mondjesmaat informatie over de PS5. Geruchten zeggen dat ze de aankondiging en lancering uitstellen omdat ze nog steeds veel verdienen aan de verkoop van de PS4. Maar er is vanuit het Japanse bedrijf nog niets bevestigd.

Het is aannemelijk dat de nieuwe console in native 4K en HDR aan kan. Ook komt er een verbeterde processor en een nieuwe technologie die wordt toegepast voor het creëren van realistische belichting. De nieuwe chip zorgt ook voor sterk verbeterde audio. Het resultaat moet zijn dat geluiden bovenaf, achteren en van de zijkanten naar je toe komen, wat zorgt voor een verbeterde ervaring als je aan het gamen bent.

Dit weten we ook al

Sony richt met de Playstation 5 zich op het verkorten van laadtijden van games. De nieuwe console zal niet worden uitgerust met een traditionele harde schijf waardoor de laadtijden zo kort mogelijk blijven. In een demo lieten ze zien dat de laadtijd van de wereld in de nieuwe Spiderman op de PS4 Pro 15 seconden duurde, bij de PS5 zou dit slechts 0,8 seconden duren.

De Playstation 5 zal games af kunnen spelen van de Playstation 4. Doordat het systeem gebaseerd is op de architectuur van de PlayStation 4 zullen deze games zonder problemen op de PS5 werkt, wat toch altijd fijn is.

De nieuwe toepassingen moeten lijden tot grotere en gedetailleerde werelden. Door de kortere laadtijden en verbeterde hardware moet er meer mogelijk zijn dan dat nu het geval is. Zo verwachten sommige dat bijvoorbeeld in Assassin’s Creed nu verschillende tijdperken beschikbaar zullen zijn in plaats van één.