Wat maakt wintersport zo leuk?

Wat maakt wintersport zo leuk?

21 december 2021 Uit Door Quinten Reuten

Veel Nederlanders reizen elk jaar af naar hun favoriete skigebied. Voor velen is de wintersport de mooiste vakantie van het jaar en hier kijken ze het hele jaar naar uit. We besteden dan ook gemakkelijk duizenden euro’s aan de reis, accommodatie, skimateriaal en eten en drinken. Dit betekent dat er genoeg dingen zijn wat wintersport zo leuk maakt. Naast de frisse lucht, de charmante plekken en de après-ski zijn er nog zoveel meer redenen om te kiezen voor een wintersportvakantie. Wij bespreken een aantal van deze redenen graag met je.

In de buitenlucht

Tijdens de wintersportvakantie ben je het grootste gedeelte van de tijd buiten. Daarnaast ben je ook veel in beweging. Een bijkomend voordeel: door het buiten sporten verhoog je je weerstand. Door het skiën wordt het gelukshormoon endorfine in je hersenen aangemaakt, wat je meer energie en een gelukkig gevoel geeft. Het draait allemaal om jou, je ski’s (of snowboard) en de witte buitenwereld. De sneeuw, bergen en het prachtige uitzicht maken deze buitenwereld bijzonder en daar wordt door wintersporters met volle teugen van genoten. Door de opwarming van de aarde zien we nauwelijks meer sneeuw in Nederland, terwijl er in de wintersportgebieden juist een dik pak sneeuw ligt. Om jezelf te beschermen tegen de kou draag je skikleding en accessoires zoals handschoenen en mutsen. Wil je opvallen tijdens het skiën of snowboarden, laat dan mutsen bedrukken. Ook kan je mutsen borduren en weggeven tijdens de wintersport.

De gezelligheid

De wintersportvakantie staat garant voor gezelligheid. Hoe leuk is het om samen met je vriendengroep of familieleden op wintersportvakantie te gaan. Vanaf het moment van boeken tot aan de laatste dag van de wintersportvakantie; je weet zeker dat het een groot feest wordt. Of je nu graag gaat après-skiën in een drukke kroeg of liever gaat uit eten in een rustig lokaal restaurantje, gezelligheid en een drankje horen bij een wintersportvakantie.

Het is gezond

Tijdens de wintersport bevind je je voor het grootst gedeelte buiten. De berglucht waarin je skiet of snowboardt is fris en schoon. Dit komt je gezondheid ten goede! In de bergen heb je minder last van uitlaatgassen, stof en pollen. Wintersporters vinden het fijn om naar buiten te gaan en de frisse buitenlucht in te ademen. En wat dacht je van de aanmaak van vitamine D? Onder invloed van UV-stralen van de zon wordt vitamine D aangemaakt. De vitamine zorgt voor sterke botten en tanden.

Lekker eten en drinken

Als we aan wintersport denken, dan denken we aan het lekkere eten en de alcoholische drankjes. Op wintersport is niets te gek en mag je elke dag, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, genieten van je favoriete drankje. Naast de lekkerste drankjes, wordt er ook genoten van de beste wintersportgerechten. De bekende Wiener Schnitzel, curryworst mit pommes en apfelstrudel zijn echte klassiekers. Tijdens je wintersportvakantie sport je veel, waardoor die extra maaltijd geen kwaad kan.