Wat weet jij van goede isolatie?

Wat weet jij van goede isolatie?

22 maart 2021 Uit Door Quinten Reuten

Iedereen houdt van een warm en gezellig huis, maar daar tegenover staat vaak een hoge energierekening. Dit is iets waar we minder gek op zijn. Helaas is het een kost die elke maand terugkomt. Het goede nieuws is dat er veel goedkope energiebesparende maatregelen zijn om warmteverlies thuis te stoppen. Sommige manieren lijken misschien prijzig, maar je energierekening zal een stuk lager uitvallen waardoor je je investering binnen een mum van tijd terug hebt verdiend.

Wat is isolatie?

Isolatie helpt om de warmte in de winter binnen te houden en kan helpen om de warmte in de zomer buiten te houden. Door onze huizen te isoleren, verbranden we ook minder brandstof, wat beter is voor het milieu. Het verminderen van de vraag naar energie is een van de beste activiteiten om klimaatverandering tegen te gaan en de planeet te beschermen.

Zonder isolatie ontsnapt ruim de helft van de warmte in het huis via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Eigenlijk verdwijnt het dus overal. Door te isoleren leg je als ware een grote deken over je huis heen die helpt om de temperatuur binnen op gewenst niveau te houden.

Welke vormen van isolatie zijn er?

Zoals we al aangaven lekt de warmte vanuit elk kiertje in huis naar buiten. Je dient daarom te zorgen voor dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie en dubbele beglazing. Nog beter is tegenwoordig drie dubbele beglazing. Maar hier houdt het niet bij op. Wanneer je de glazen vervangt dien je hetzelfde te doen voor je kozijnen. Wanneer deze niet goed isoleren zal ook hier veel warmte ontsnappen, en dat is zonde van de verbeterde isolatie. Gelukkig zijn er hier tegenwoordig genoeg opties voor die perfect bij je huis zullen passen, zoals aluminium kozijnen. Deze hebben een tijdloze stijl en houden de warmte goed binnen. Combineer dus zoveel mogelijk van deze vijf isolatie-mogelijkheden voor een heerlijk warme woning.