Wat zijn de voordelen van tijdelijke tatoeages?

Wat zijn de voordelen van tijdelijke tatoeages?

23 september 2020 Uit Door Quinten Reuten

Je hebt vast wel eens een super mooie tattoo gezien bij iemand op instagram en je dacht: wanneer hebben ze die gekregen? In de afgelopen tien jaar zijn tatoeages van taboe naar mainstream gegaan. Nu is een tijdelijke of permanente tatoeage een vorm van zelfexpressie.

Terwijl er vroeger lang over werd nagedacht, denken jonge mensen er niet lang over na om een ​​tatoeage te nemen. Soms zijn het zelfs impulsieve beslissingen. Maar ondanks alle verwijderingstechnologie zijn tatoeages nog steeds permanente beslissingen. Dit is waar de tijdelijke tattoo-trend een uplift heeft gemaakt. Het is een goedkoop alternatief met een laag risico voor permanente inkt. En tijdelijke tatoeages bieden wat echte niet kunnen: de mogelijkheid om van gedachten te veranderen!

Tijdelijke tattoos in vergelijking met vroeger

Het proces voor tijdelijke tattoo-kunst weerspiegelt de lik-en-stick-tatoeages die je je waarschijnlijk van kinds af aan herinnert. De inkt wordt aangebracht “door een transparant vel op de huid over te brengen, te wrijven met een vochtige spons en te wachten tot het ontwerp is uitgehard.” In tegenstelling tot de goedkope tatoeages toen je een kind was, heeft bijv Tattooforaweek producten die ongeveer een week meegaan en zelfs tot tien dagen met ‘attente zorg’.

Een andere reden waarom deze trend grip heeft gekregen, is vanwege de lagere kosten, pijn en irritatie in vergelijking met traditionele tatoeages. Omdat deze tatoeages zich op het huidoppervlak bevinden in plaats van eronder, zijn er geen naalden of zorgen voor infectie.

Het verwijderingsproces is nog eenvoudiger. Gebruik gewoon babyolie of ontsmettingsalcohol en voila – een schone huid klaar voor het volgende ontwerp.

Waarom mensen ervoor kiezen om voor de tijdelijke tattoo te gaan

Het voor de hand liggende voordeel van tijdelijke tatoeages is hun gebrek aan duurzaamheid. De voorbijgaande aard van deze tatoeages kan ertoe leiden dat sommige consumenten zich afvragen wat de voordelen zijn. Maar de optie om je tatoeage aan te passen aan je humeur of je doel op dat moment in je leven, kan voor sommigen een gamechanger zijn.

Tijdelijke tatoeages geven je ook de mogelijkheid om iets uit te testen waar je aan hebt gedacht om permanent te maken. Als je besluiteloos bent, of gewoon een tatoeage in het dagelijks leven wilt ervaren, kan deze optie tijd en pijn besparen.

Dus voor je de grote stap naar een echte tattoo neemt, test eerst met een tijdelijke tattoeage!