Webshop tips

Webshop tips

27 mei 2021 Uit Door Quinten Reuten

Met alle lockdowns tijdens deze pandemie is de hoeveelheid dat mensen online shoppen enorm gestegen. Misschien wel het perfecte moment om een webshop te beginnen of om het runnen van je webshop wat et stroomlijnen. Hoe dan ook wij geven je graag een paar tips voor je (toekomstige) webshop.

Verzending

Een erg belangrijk onderdeel voor je webshop is de verzending. Voor je klanten is het bezorgd krijgen van de producten natuurlijk een van de belangrijkste voordelen van online shoppen. Onderschat dit onderdeel van de onderneming dus niet. Vergelijk alle verschillende vervoerders goed. Let niet alleen op prijzen, maar ook op garanties en tracking. Als je dit goed regelt kun je binnen no time je pakketjes of zelfs een heel pallet versturen.

Verpakking

Je wil natuurlijk ook dat het pakketje netjes en heel aan komt. Denk dus ook goed na over de verpakking. Verstuur je breekbare producten? Zorg dan voor genoeg bescherming. Denk ook na over duurzaamheid. Veel mensen vinden dit erg belangrijk en zullen dan ook afknappen op een plastic zak vol met nog meer plastic zakjes. Probeer je producten op een leuke manier te verpakken met recyclebare materialen. Zo wordt het uitpakken van het pakketje ook meteen een leuk onderdeel van de winkel ervaring.

Kies een goede webhost

Voordat je een pakketje kunt verpakken en versturen en zelfs voordat iemand een bestelling kan plaatsen heb je een goed werkende webshop nodig. Kies hiervoor een hoede e-commerce hostongprovider voor. Je zou een developer kunnen inhuren om er een voor je te bouwen, maar dat kost enorm veel onderhoud waardoor je niet meer zonder developer zou kunnen. Een betere optie is om een bestaand platform te gebruiken. Een populaire optie is bijvoorbeeld een WordPress website met de WooCommerce plugin. WordPress wordt automatisch ge├╝pdate en alle plugins die erbij horen kun je ook erg makkelijk updaten. Over alle mogelijkheden op WordPress zijn wel tutorials te vinden waardoor het een systeem is wat je makkelijk zelf kunt beheren.