Welke disselkist aanhanger heb ik nodig?

Welke disselkist aanhanger heb ik nodig?

9 mei 2022 Uit Door Quinten Reuten

Disselboxen, disselkisten of disselbakken; hoe je het noemt maakt niet uit maar wat voor soort je nodig hebt kan wel een vraag zijn. In deze blog ga je te weten komen wat de verschillen in disselkisten zijn en van welk materiaal jouw disselbak aanhanger het best kan zijn. Disselkisten zijn de ideale optie als je jouw losse materialen veilig op wilt bergen en niet rond wilt laten slingeren in de auto of aanhanger. Ook wordt jouw materiaal niet beïnvloed door het weer omdat je disselkisten af kan sluiten. 

Als je een disselbak kopen gaat dan moet je weten dat een aluminium disselbox sterker maar ook zwaarder zijn dan disselkisten van kunststof. Je keuze hangt samen met wat je voor een disselbak wilt spenderen en wat je erin wilt opslaan. Als je jouw voorbord van je plateauwagen nog open wilt klappen kan je ook disselkisten kopen met een geringe hoogte zodat dit mogelijk blijft. 

De beste manier om materiaal op te slaan? Koop een disselkist!

Kunststof disselkist kopen?

Kunststof disselkisten zijn relatief licht en zijn daarom geschikt om als onderbouw te monteren, wat een groot voordeel kan zijn. De Stabilo 510x340x300 mm is de meest populaire onderbouw disselbox. Om deze disselbak gemakkelijk onder de aanhanger aan het chassis te kunnen monteren heeft deze aan beide zijden inhammen. De Stabilo disselkisten worden geleverd met een geïntegreerd slot met daaroverheen een afdekkap die het slot beschermd tegen vuil en water. 

De Profibox Plus is ideaal als je opzoek bent naar waterdichte disselkisten. Deze is van kunststof (PP) gemaakt en IP55 gekeurd. Water heeft geen schijn van kans door de verhoogde binnenrand en de overlappende deksel. Roestvorming komt niet aan de orde omdat alle onderdelen van deze disselbox gemaakt zijn van kunststof.

Voordelen van kunststof disselkisten in opsomming:

  • Onderbouw montage geschikt
  • Volledig waterdicht
  • Roestbestendig

Is een aluminium disselbox de juiste optie?

Bij aluminium disselkisten heb je geen roestvorming en deze zijn supersterk. Hierin is al jouw gereedschap dus ook veilig. De meeste aluminium disselkisten zijn ook voorzien van een slot of er is een mogelijkheid om zelf een hangslot te gebruiken. Jouw gereedschap opbergen kan dus, doormiddel van de veiligheid, met een gerust hart gedaan worden. Dit soort opbergkoffer wordt het vaakst gebruikt op bagagewagens maar ze zijn ook ideaal voor een boottrailer of vouwwagen, zo kan je je vakantiespullen gemakkelijk meenemen. Aluminium disselkisten zijn er in diverse maten, groot, klein, laag en hoog. Kijk dus goed wat er op jouw aanhanger past.

Mogelijkheden in de montage

Als je een disselbak wilt kopen om er veel in te doen, dan raden wij hoge disselkisten aan. Maar wil jij jouw disselbox wegwerken onder de aanhanger zodat je je voorborden open kan klappen, dan zijn lagere disselkisten vanzelfsprekend de beste optie. Om de juiste afmetingen te hebben is het handig om de ruimte tussen het scharnier van de voorklep/laadklep en de bovenkant van de dissel te meten. Om het hele voorbord vrij te houden kan je ervoor kiezen om bij een plateauwagen de disselbak onder de laadvloer te monteren, hier gebruik je 4 gats ankerplaten voor. 

Meer informatie over disselkisten?

Twijfel je over je keuze? Of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl. Bij hen ben je aan het juiste adres!