Word dé grillmeister van jouw vriendengroep

Word dé grillmeister van jouw vriendengroep

1 juli 2020 0 Door Quinten Reuten

Het weer is goed en de biertjes staan koud. Nodig wat mensen uit en het plaatje is compleet. Lekker barbecueën is heerlijk. Toch kan het soms ook heel ingewikkeld lijken. Natuurlijk weet je de basis wel, maar soms wil je wel wat meer laten zien dan dat. Gelukkig hoeft het niet moeilijk te zijn. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw vrienden versteld staan van jouw lekkere eten. Zo wordt elke barbecue een feest, waarin jij de hoofdrol mag spelen.

Kolen in zones verdelen

De meest gemaakte barbecue fout is het egaal verdelen van alle kolen over de hele barbecue. Doe je dit, dan kun je het vlees niet egaal garen. Bovendien wordt alles snel zwart en slaat de vlam erin zodra vet naar beneden druipt. Het resultaat daarvan is vlees dat zwart van buiten is en rauw van binnen. Dit voorkom je door een koude en warm zone te maken. Op de warme kant strooi je de kolen. Op deze zone schroei je het vlees dicht. Vervolgens leg je het op de kant zonder hete kolen, zodat de indirecte warmte zijn werk kan doen. Als je vlees nog langzamer wilt garen, kan aluminiumfolie ook helpen. Door het vlees hierin te verpakken, zorg je er ook voor dat de marinade en het vet worden behouden. Zo ga je te werk als een ware chefkok en krijg je heerlijk vlees waar iedereen blij van wordt.

Geduld

Het is erg belangrijk om geduld te hebben. Barbecueën mag best even duren. Het is belangrijk dat je de barbecue de tijd geeft om goed heet te worden. Pas als je goed hete kooltjes hebt, kun je beginnen. Zo wordt jouw eten vele malen lekkerder. Als je vervolgens vlees op de barbecue legt, is er ook weer wat geduld nodig. Draai het niet te vaak om. Door dit te doen, behoud je veel meer van de smaak. Als je gasten heel hongerig zijn, kun je met stokbrood en salades zorgen dat ze wat langer wachten. Je kunt natuurlijk ook de barbecue wat eerder aansteken, zodat deze klaar is als jullie willen beginnen.

Van vis naar vlees en andersom

In iedere vriendengroep zijn verschillende voorkeuren aanwezig. Er zullen mensen zijn die liever vlees of juist liever vis willen. Om allebei tevreden te houden, zal je waarschijnlijk allebei deze dingen willen bereiden op de barbecue. Vlees op de plek leggen waar net vis heeft gelegen of andersom is geen goed idee. De smaak kan hierdoor worden aangetast. Door de plek schoon te maken met een halve citroen, voorkom je dit. Dit voorkomen kun je ook doen door de vis in aluminiumfolie te verpakken. Zo kun je switchen tussen beiden, zonder in te leveren op smaak. Met de andere helft van de citroen kun je na het barbecueën de barbecue super makkelijk schoonmaken. Inslaan die citroenen dus!

Het juiste gereedschap

Je kunt allerlei trucjes uit de kast trekken, maar het hebben van het juiste materiaal is wel essentieel. Je kunt niet goed barbecueën met spullen die eigenlijk niet echt goed zijn. Zorg dus voor een goede tang en ander gereedschap, maar zeker ook voor een goede barbecue. Daar maak je alles voor jezelf een stuk makkelijker mee. Een voorbeeld van een goede barbecue is de Bastard Kamodo. Met deze stoere barbecue maak je sowieso een goede indruk. Barbecueën wordt door de veelzijdige functies nog chiller. Het gave design zorgt ervoor dat je ook nog een mooi item in jouw tuin hebt staan. Laat die gezellige barbecuefeestjes maar komen!