Zakelijke outfit ideeën

Zakelijke outfit ideeën

4 juni 2021 Uit Door Quinten Reuten

In een zakelijke setting is het van belang om goed voor de dag te komen en professionaliteit uit te stralen. Je outfit is eigenlijk een soort visitekaartje voor jezelf en je bedrijf. Daarom geven we je graag wat outfit ideeën waarmee je altijd goed voor de dag komt.

Strak in het pak

Voor de meest formele zakelijke afspraken heb je een goed pak nodig. Een die overal mooi aansluit. Niet te groot, niet te klein en in een klassieke donkerblauwe, zwarte of grijze kleur. Een wit overhemd eronder en een business tas dames of heren erbij en je bent klaar voor de meest serieuze afspraken.

Smart casual

Een minder formele optie waarmee je ook professioneel mee over komt is smart casual. Je hoeft niet meteen een nette broek en een overhemd aan te doen om representatief over te komen. Met een comfortabele pantalon en een nette trui kom je al een heel eind. Denk aan strakke lijnen, wat luxere materialen en blijf weg bij de drukke printjes om deze look te creëren. Leren laptoptassen misstaan ook niet bij deze look en zijn wel zo handig om ook al je spullen in mee te kunnen nemen.

Casual overhemd

Omdat een overhemd toch altijd een goede optie blijft geven we toch nog een paar opties om te combineren bij je favoriete overhemd. Combineer je overhemd met een jeans en sneakers voor een casual look. Om toch iets netter te gaan met een verassende twist combineer je het met een cropped broek. Zo krijgt je outfit een heel andere vorm maar de essentie blijft zakelijk.

Business creative

In veel beroepen is het ook helemaal oké om volledig casual op te komen dagen. Als dit voor jou het geval is, is het enorm leuk om de grens tussen formeel en casual te doorbreken met leuke combinaties. Draag bijvoorbeeld een T-shirt met heftige print onder een formele blazer voor de business creative look.