Zijn draagzak met positie naar voren veilig?

Zijn draagzak met positie naar voren veilig?

29 april 2020 0 Door Quinten Reuten

Na zes maanden zit je baby veilig en comfortabel met zijn gezicht voorwaarts in de draagzak.

Naar voren gericht is de positie van uw baby niet geschikt voor een gezonde ontwikkeling van zijn gewrichten en heupen. Bovendien worden zijn kwetsbare benen blootgesteld aan mogelijke verwondingen.

Bovendien kan de naar voren gerichte positie de natuurlijke ronding van de rug van uw baby niet ondersteunen. Zijn rug wordt onnatuurlijk rechtgetrokken en naar voren geduwd. Het gewicht van je baby dwingt zijn lichaam in een holle rugpositie, waardoor onnodige druk op zijn delicate ruggengraat wordt uitgeoefend.

Bovendien, als uw baby geen goede nekcontrole heeft, zal zijn hoofd rondom stuiteren.

Alle druk wordt rechtstreeks in het kruis van uw baby gelegd, wat erg ongemakkelijk is en de bloedstroom negatief kan beïnvloeden.

U moet er rekening mee houden dat uw baby, terwijl hij met zijn gezicht naar voren zit, mogelijk aan veel stimuli wordt blootgesteld. Hij kan ook niet knuffelen of zich verstoppen als dat nodig is. Bovendien zal het een uitdaging zijn om comfortabel in slaap te vallen voor uw baby.

Je zult het gezicht van je baby niet kunnen zien en het zal moeilijker zijn om op zijn behoeften te reageren.

Ten slotte is de naar buiten gerichte positie ook ongemakkelijk voor jou, omdat je zwaartepunt nog meer naar voren wordt verschoven. Dit alles zal uw rug en wervelkolom meer belasten.

Wanneer kan ik mijn baby naar buiten dragen?

Zoals ik eerder in dit artikel al zei, is je baby comfortabeler om te slapen terwijl hij naar je kijkt. Om deze reden raad ik ten zeerste aan om uw baby de eerste 6 maanden niet met het gezicht naar buiten te vervoeren. Zodat hij comfortabel zijn hoofd op uw borst kan laten rusten en kan slapen terwijl hij naar uw hartslag en ademhaling luistert.

Na 6 maanden wordt de nek van uw baby sterk genoeg om zijn hoofd te ondersteunen. Dat is het perfecte moment om je draagzak baby naar buiten te dragen. Als je baby naar buiten kijkt, kan hij zien wat er om hem heen gebeurt, en zijn armen en benen hebben meer bewegingsvrijheid.

Wanneer je baby bang of slaperig is, verander dan gewoon van positie, zodat hij naar je kijkt. Over het algemeen is het een uitstekend idee om af te wisselen tussen naar buiten en naar binnen gericht, omdat het de druk van je schouders en rug vermindert.