Zo kom je van de lawaai af die jouw Playstation maakt

Zo kom je van de lawaai af die jouw Playstation maakt

14 september 2019 0 Door Quinten Reuten

Bij sommigen maakt hun Playstation 4 iets meer lawaai dan toen ze hem kochten. Bij anderen lijkt het alsof hij elk moment op kan stijgen. Dat jouw PS4 zo’n lawaai maakt heeft geen directe gevolgen en hij wordt er niet langzamer van, maar het kan wel erg irritant zijn als je je geluid wel heel hard D

De console open maken

De reden dat de Playstation zo’n lawaai maakt is waarschijnlijk omdat hij al een tijdje aan het stof happen is. In elk huis is er nu eenmaal stof en deze console is daar gevoelig voor. Het is haast niet te voorkomen dat hier stof in komt.  Als je in dezelfde ruimte waar de console staat ook rookt zal de Playstation helemaal snel vervuild raken en een hoop lawaai maken.

Je kan dit gelukkig oplossen door de fan van de console schoon te maken. Dit gaat het makkelijkste bij de Playstation 4 Pro. Bij de Pro kan je de bovenkant er gemakkelijk afhalen en dan zie je gelijk de fan zitten. Maak de fan voorzichtig schoon door de stof weg te halen en zet de klep er weer op. Hopelijk heeft dit geholpen en maakt de Playstation Pro een stuk minder lawaai.

Schoonmaken van een ‘oude’ PS4

Om een Playstation 4 van de eerste generatie schoon te maken is een lastiger karwei. De fan is wat meer verstopt dan die van een Pro en het is daardoor nodig om de PlayStation 4 open te schroeven. Je hebt hiervoor naast een gewone schroevendraaier ook een T8-schroevendraaier nodig. Via deze link kom je bij een video die stap voor stap uitlegt wat je verder moet doen.

Als dit niet helpt kan het komen door de slechte plaatsing van de ‘thermal paste’ in de fabriek. Dit zorgt er voor dat de chip koel blijft en de Playstation niet oververhit raakt. Dit is echter wel wat lastiger om te fixen en wij raden aan om hier voorzichtig mee om te gaan.