Zo richt je een studentenkamer efficiënt in

Zo richt je een studentenkamer efficiënt in

7 mei 2020 0 Door Quinten Reuten

Na het behalen van je middelbareschooldiploma is studeren een logische volgende stap. Veel mensen gaan ver weg van huis studeren en gaan op kamers. Op kamers gaan is leuk voor de nieuwe studenten. Voor het eerst op jezelf wonen, je eigen ruimte. Alleen het inrichten van je kamer kan lastig zijn. Vooral als de kamer niet heel groot is. Je wilt hem zo praktisch mogelijk inrichten, maar het moet ook gezellig zijn. Als je een kleine kamer hebt is dat heel lastig, want er moet een bed, bureau en stoel in. Met deze tips willen we je helpen met het inrichten van je studentenkamer. 

Slapen 

Het belangrijkste in je kamer is natuurlijk een plek om te slapen. Als je een kleine kamer moet inrichten is het belangrijk om je meubels slim te kiezen. Het is niet verstandig om een groot tweepersoonsbed te plaatsen. Een hoogslaper is ideaal, want hiermee hou je ruimte over onder het bed om spullen op te bergen. Je kan er ook een tafel onderzetten en er een zitplek van maken.

Studeerplek

De reden waarom je op kamers ging was het studeren. Om goed te kunnen studeren heb je natuurlijk een plek nodig waar je al het werk kan doen. Er zijn meerdere manieren om je kamer ideaal in te richten. Zo kan je een bureau maken in de kast. Zo houd je meer ruimte over. Daarnaast kan je ook een tafel kopen. Hierdoor heb je niet alleen plek om je werk te doen, maar ook plek voor planten en boeken.

Rust

Een slaap- en studeerplek zijn het belangrijkst op een studentenkamer, maar als je er nog ruimte voor over hebt is een rustplek ook heel fijn. Als er plek is kan je een bank plaatsen. Hierdoor lijkt de kamer niet alleen op een slaapplek en hoef je niet alleen op je bed te zitten. Als een bank te groot is kan je altijd een poef kopen of een paar stoelen. Een andere oplossing is een slaapbank. Hierdoor heb je twee dingen in een. Hiervoor moet je wel veel discipline hebben, want je moet elke ochtend het bed opruimen en de lakens weghalen.