Zo stel jij je bucketlist op

Zo stel jij je bucketlist op

7 september 2019 0 Door Quinten Reuten

Iedereen heeft wel een paar vakanties die hij ooit nog wilt meemaken in zijn leven. Het is een tof idee om ze een keer allemaal op papier te zetten en zo jouw ultieme vakantiebucketlist op te stellen. Maar waar moet je beginnen en wat kan er wel op en wat niet? Wij hebben een aantal regels waardoor jouw bucketlist ook echt haalbaar is en jij je droomvakanties uit kan laten komen.

Kijk naar de nabije toekomst

Er zijn waarschijnlijk heel veel landen waar je ooit nog een keer heen wilt. Als je al je droomvakanties er op zet wordt de lijst te lang en kan je door de bomen het bos niet meer zien. Daarom is het verstandig om een bucketlist voor de komende 3 jaar te maken.

Maak de lijst niet te groot

Als je de lijst te beperkt groot maakt loop je de kans dat je sommige dingen niet gaat doen omdat er simpelweg geen tijd of geld voor is. Houd het aantal items beperkt zodat je echt alles op de lijst kan doen. Een ander voordeel hier van is dat je keuzes moet gaan maken waardoor alleen de punten er op komen te staan die je het allerliefst wilt doen.

Stel een budget op

Het is makkelijk om op te zoeken hoe duur bepaalde dingen zijn. Wil je een trektocht naar de Machu Picchu doen dan kan je de kosten daarvoor zo vinden. Zet dan ook op je bucketlist hoe duur alles is zodat je een schatting kan maken van de kosten en je gericht kan gaan sparen.

Schrijf het ook echt op

Je bucketlist klinkt leuk in je hoofd maar je gaat toch de details vergeten. Zeker als je er een budget op wilt baseren. Schrijf hem dan ook op en zet hem op een plek waar je hem vaak ziet. Zo blijf je er aan denken en kan je hem telkens aanvullen zodat je binnen de kortste keren jouw complete