Zo wordt je een memorie master

Zo wordt je een memorie master

5 juni 2020 0 Door Quinten Reuten

Vaak heb je in het dagelijks leven wel dat je dingen vergeet. Dit kan soms erg vervelens zijn omdat het vaak belangrijke informatie is die je wel nodig hebt. In dit artikel leggen wij je uit hoe er je ervoor zorgt dat je een memorie master bent en je niks meer vergeet, of in ieder geval zo weinig mogelijk. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken voor je theorie dagcursus, of als je een telefoonnummer of kenteken moet onthouden. Kortom altijd een handige truc

Eenvoudig dingen onthouden

Om eenvoudig dingen te onthouden is het belangrijk om de stof interessant voor je brein te maken. Een leuk liedje onthoud je bijvoorbeeld vaak veel beter dan een liedje dat je niet leuk vindt maar wel vaker hoort. Om iets leuk te maken zijn er verschillende manieren. Een van deze manieren is het werkelijk gebruiken. Als je een Duits woordje zoals bahnhof moet leren dan kun je ervoor kiezen om een situatie na te spelen en dit woordje te gebruiken. Je brein leert dan op een andere manier omdat dit nieuw is. Hierdoor onthoud je het beter.

Een leuke situatie voor je brein maken om dingen te onthouden is misschien niet altijd even makkelijk. Als je een telefoonnummer moet onthouden is het misschien niet altijd direct een leuke verhaal bij te verzinnen. Wat je wel kunt doen is om te zorgen om ezelbruggetjes te verzinnen als bijvoorbeeld vaak een cijfer voorkomt.

Wat ook goed helpt om dingen te onthouden is om er een liedje van te maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een regel of telefoonnummer in een ritme te neuringen en je het ritme en daardoor de cijfers makkelijk begint te onthouden.

Deze trucjes werken natuurlijk niet voor elk persoon. Probeer er verschillende uit en bekijk welke trucje het best bij jou past en gebruik deze! Veel Succes!