Zo zet je als man de lekkerste koffie!

Zo zet je als man de lekkerste koffie!

22 juni 2020 0 Door Quinten Reuten

Het zetten van lekkere koffie is een kunst. Misschien lijkt het in eerste instantie makkelijk, maar er gaat veel aan vooraf voordat je kunt genieten van een heerlijk kopje koffie. De koffiebonen zelf doorgaan al een lange reis voordat ze in de winkel belanden. Van de plantage, naar het droogproces en het brandproces. Daarna beland het pas in de winkel. En dan is aan jou de keuze welke van deze heerlijke bonen mee naar huis gaan. Maar welke kun je het beste kiezen?

Welke koffieboon kies je?

De keuze voor welke koffiebonen je wilt gaan, is een zeer belangrijke keuze. Dit bepaalt namelijk hoe het resultaat zal gaan smaken. Wil je genieten van een heerlijke espresso? Kies dan voor de Costadoro Espresso. Deze soort bestaat uit 90% Arabica bonen en 10% Robusta bonen. Hij is uniek door de tonen van gedroogd fruit en chocolade. Het andere voordeel aan deze soort is, is dat het cafeïnegehalte vrij laag is voor een espresso soort. Dat betekent dat je vaker kunt genieten van deze heerlijke koffie zonder al te veel effecten van de cafeïne te ervaren. Natuurlijk houdt niet iedereen van espresso. Misschien gaat jouw voorkeur uit naar een ietwat mildere smaak. Dan kun je wellicht kiezen voor een soort met 100% Arabica bonen. De soort van Costadoro is zacht maar vooralsnog krachtig van smaak. De echte magie van koffie gaat dus zeker niet verloren. Ook zijn hier tonen van gedroogd fruit en chocolade in terug te vinden. En net als vele andere soorten is deze ook afkomstig uit Zuid-Amerika. Dat levert niet alleen de allerbeste koffie op, maar zorgt ook voor karakter.

De perfecte bonenmaler

De koffiebonen spelen natuurlijk een grote rol in de uiteindelijke smaak van jouw kopje koffie. Maar een koffiebonenmaler is ook essentieel. Er bestaan onwijs veel verschillende soorten bonenmalers. Van handmatige molens tot elektrische. En van molens met maalschijven of messen. Daarbij speelt de prijs natuurlijk ook een rol. Een handmatige molen is vaak goedkoper dan een elektrische, maar wel onhandiger in gebruik. En een molen met messen is vaak goedkoper dan een molen met maalschijven. Dit komt omdat de messen de bonen in stukken hakt. Deze zijn vaak ongelijk waardoor de smaak van de koffie moeilijker te bepalen is. Maar de maalgraad is ook zeer belangrijk voor de smaak van de koffie. Als de koffie heel fijn wordt gemalen, zal het resultaat ook sterker zijn qua smaak. Dit komt omdat het water moeilijker door de gemalen koffie heen komt waardoor dit langer duurt. Heb je dus liever milde koffie? Zorg er dan voor dat het niet al te fijn gemalen is, maar kies voor een grovere maling.

Zoals je hebt kunnen lezen gaat er veel aan een perfect kopje koffie vooraf. Maar het grootste proces voor jou is om de keuzes te maken. Zodra je weet welke bonen het beste bij jou passen en welke koffiemolen jij het liefst gebruikt, is het zetten van een kopje koffie in een handomdraai gedaan. Twijfel je nog steeds en weet je niet welke koffiebonen en welke molen jij moet aanschaffen? Kijk dan snel even op deze webshop. Door het grote, uitgebreide assortiment zit er altijd wel een perfecte keuze voor jou tussen.